Thursday, March 19, 2020

Για το καθεστώς των μουφτήδων της μειονότητας στη Θράκη

Όσο δίκαιο έχουμε ως Ελλάδα στα ζητήματα του Αιγαίου ως προς την Τουρκία, τόσο χάνουμε το δίκιο μας με το καθεστώς των μουφτήδων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Χθες καταδικάστηκε ο λεγόμενος ψευδομουφτής σε φυλάκιση 4 μηνών με την κατηγορία της αντιποίησης θρησκευτικής αρχής.

Γινόμαστε παγκοσμίως ρεζίλι και φτάνουμε να μας κουνάει το δάκτυλο ο ξεφτίλας Τσαβούσογλου επειδή θέλουμε να διορίζεται από το ελληνικό κράτος ο θρησκευτικός ηγέτης της μειονότητας. Οι Έλληνες μουσουλμάνοι της Θράκης δεν μπορούν δηλαδή να έχουν τον θρησκευτικό ηγέτη που εκείνοι θέλουν, αλλά τους επιβάλλουμε αυτόν που θέλει ο εκάστοτε Υπουργός Παιδείας, με την κρυφή δικαιολογία ότι εάν επιτρέψουμε στη μειονότητα να έχει δικό της θρησκευτικό ηγέτη, αυτός θα μπορεί να διεκδικήσει και πολιτική υπόσταση.

Φανταστείτε όμως να διόριζε τον Πατριάρχη ο Υπουργός Παιδείας της Τουρκίας. Αντ' αυτού η Τουρκία έχει συμφωνήσει να λαμβάνουν τουρκική υπηκοότητα όσοι Έλληνες αρχιμανδρίτες θέλουμε για να στελεχώνεται χωρίς πρόβλημα το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πρέπει επιτέλους να τελειώσει αυτό το γελοίο καθεστώς που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, και το χειρότερο, προσβάλλει την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και τη στέλνει στην αγκαλιά των ισλαμιστών.

No comments:

Post a Comment