Wednesday, November 16, 2022

ΗΠΑ: Το πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία προήλθε από ουκρανικό αντιπυραυλικό σύστημα

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, ο πύραυλος που έπεσε στο συνοριακό χωριό στην Πολωνία προήλθε από την Ουκρανία και όχι από τη Ρωσία.

Πρόκειται πιθανόν για αντιπυραυλικό σύστημα που εκτοξεύθηκε για να αναχαιτίσει ρωσικό πύραυλο και παρεξέκλινε της πορείας του.

Μπάιντεν, Μακρόν, Σολτς, Σούνακ, Μελόνι, Τριντό, Σάντσεθ, Ρούτε, Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στο Μπαλί για να εξετάσουν την κατάσταση. Δεν συμμετείχε ο Ερντογάν.

Στις Βρυξέλλες θα συνεδριάσει στις 11πμ η εκτελεστική επιτροπή του ΝΑΤΟ για να εξετάσει το αίτημα της Πολωνίας για ενεργοποίηση του Άρθρου 4 της Συμμαχίας που προβλέπει διαβούλευση των συμμάχων.

▪ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1 — 13:25 | Δηλώσεις του Προέδρου της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα: Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι πρόκειται για σκόπιμη επίθεση στην Πολωνία. Πιθανότατα ήταν ένας πύραυλος S-300 ρωσικής κατασκευής. Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι πυροδοτήθηκε από τη ρωσική πλευρά. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις πως επρόκειτο για πύραυλο αεράμυνας που δυστυχώς έπεσε σε πολωνικό έδαφος.

fb

No comments:

Post a Comment