Friday, April 21, 2017

Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με έναν νεκρό αστυνομικό και δυο τραυματίες

Τρομοκρατική επίθεση στην καρδιά του Παρισιού το βράδυ της Πέμπτης με έναν νεκρό αστυνομικό και δυο αστυνομικούς τραυματίες, ενώ ένας εκ των δραστών έπεσε νεκρός.

Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η τζιχανστιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος με ανάρτηση στο ιστότοπό της Aamaq.

Ένας δεύτερος ύποπτος που πιστεύεται ότι εμπλέκεται στο περιστατικό που συνέβη στον πολυσύχναστη λεωφόρο Champs-Élysées διαφεύγει της σύλληψης. Ο διάσημος Παρισινός δρόμος ήταν γεμάτος από κόσμο την ώρα της επίθεσης και οι τουρίστες απολάμβαναν μια βραδινή ανοιξιάτικη βόλτα. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή μέχρι αργά την νύχτα.

Ο εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: "Λίγο μετά τις 9μμ ένα όχημα σταμάτησε παράλληλα με ένα αστυνομικό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο. Αμέσως ένας άντρας βγήκε και πυροβόλησε στο όχημα της αστυνομίας, τραυματίζοντας θανάσιμα έναν αστυνομικό».

Ένας μάρτυρας δήλωσε στο Reuters: "Βγήκα από το κατάστημα Sephora και περπατούσα κατά μήκος του πεζοδρομίου ... Ένας άντρας βγήκε από ένα αυτοκίνητο και άνοιξε πυρ με ένα καλάσνικωφ προς έναν αστυνομικό. Ο αστυνομικός έπεσε κάτω, άκουσα έξι πυροβολισμούς, φοβόμουν, έχω ένα κορίτσι δύο ετών και σκέφτηκα ότι θα πεθάνω ... Πυροβόλησε κατευθείαν στον αστυνομικό".



No comments:

Post a Comment