Saturday, April 21, 2018

Αναστολή των πυρηνικών και πυραυλικών δοκιμών από την Βόρεια Κορέα

Αναστέλλει όλες τις πυρηνικές δομικές και τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας ο Κιμ Γιονγκ-Ουν ενόψει της συνάντησης κορυφής με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν την ερχόμενη Παρασκευή αλλά και την πολυαναμενόμενη συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Κιμ σε συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας. Εχθες δε ενεργοποιήθηκε κόκκινη τηλεφωνική γραμμή ανάμεσα στα γραφεία του Κιμ και του Μουν.




Δραματικές εξελίξεις αποκλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο μετά από χρόνια τεράστιας κλιμάκωσης. Χρειάζεται πάντως να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας καθώς το βορειοκορεατικό καθεστώς έχει ξανακάνει τέτοιες κινήσεις στο παρελθόν, τις οποίες μετά ανακαλούσε.
Πρόκειται πάντως για μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη.


Ενημέρωση 1 -- 21/4/2018 12:30 | Κινέζος καθηγητής: Η ηγεσία της Βόρειας Κορέας θέλει να ρίξει το βάρος στην Οικονομία

Ο Τενγκ Τζιανκούν, διευθυντής του Κινεζικού Ινστιτούτου Διεθνών Μελετών, σε μια πρώτη ανάλυση λέει ότι η απόφαση της Βόρειας Κορέας να παγώσει το πυρηνικό πρόγραμμα έχει να κάνει με τον στόχο της οικονομικής ανάπτυξης. Χωρίς να το λέει ξεκάθαρα, ο Τζιανκούν υπονοεί ότι η ανάπτυξη πυρηνικών όπλων υπονόμευσε την οικονομική ανάπτυξη λόγω των πολύ σκληρών οικονομικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

No comments:

Post a Comment