Wednesday, April 25, 2018

Δεν υπάρχει θέμα ενοικίασης φρεγατών: Πάνος Καμμένος

Πανηγυρικό τέλος στο ζήτημα ενοικίασης φρεγατών από τη Γαλλία έβαλε πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας σε συνέντευξη Τύπου, και παρουσία του Φώτη Κουβέλη, ότι το μόνο που υπάρχει είναι μια πρόταση που έκανε ο Τσίπρας στον Μακρόν να κατασκευαστούν στην Ελλάδα φρεγάτες με χρήματα από τις επιστροφές των κερδών της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει και τα σχετικά μερίσματα που πήρε από την ΕΚΤ. Τρέχα γύρευε δηλαδή.



Πέταξε δε και μια καρφάρα πως "το δημοσίευμα της Καθημερινής περιελάμβανε κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες δεν ήταν γνωστές σε κανέναν, ούτε σ' εμένα".

Δυο τα συμπεράσματα:
1. Τραγικό το μπάχαλο που επικρατεί στην Κυβέρνηση και στις διαδικασίες για τους αμυντικούς εξοπλισμούς. Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν.
2. Καμία πληροφόρηση από την Κυβέρνηση δεν είναι εκ προοιμίου έγκυρη και αδιαμφισβήτητη, ακόμη και αν προέρχεται και από Υπουργό που θεωρείται "έγκυρη πηγή", αν δεν διασταυρωθεί πρώτα και με τις άλλες πλευρές. Ειδικά στα ζητήματα του Eurogroup/Υπουργείου Οικονομικών, αυτό έχει αποδειχθεί πάρα πολλές φορές.
Η υπόθεση της (μη) ενοικίασης των φρεγατών είναι μάθημα για όλους στο χώρο της ενημέρωσης και ας μην θίγονται στην Καθημερινή.


No comments:

Post a Comment