Friday, August 26, 2016

Οι εργαζόμενοι της ΕΛΣΤΑΤ δεν γνωρίζουν αν η χώρα έχει πειραγμένα στατιστικά στοιχεία!


Όποιος είχε αμφιβολίες για το αν η δίωξη Γεωργίου είναι πολιτική, δεν έχει παρά να διαβάσει τη χθεσινοβραδυνή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ.
Οι εργαζόμενοι αποκαλούν τον Γεωργίου "εξαρτώμενο άνθρωπο των δανειστών" και εγκαλούν την Κομισιόν γιατί παρεμβαίνει για το έλλειμμα και δεν παρεμβαίνει και στο ΔΝΤ για τον «λανθασμένο πολλαπλασιαστή, που πολλαπλασίασε την απόγνωση της ελληνικής κοινωνίας», ενώ δεν παίρνουν θέση αν τα στατιστικά στοιχεία της χώρας είναι πειραγμένα ή όχι.

Οι εργαζόμενοι στην Στατιστική Αρχή της χώρας δεν γνωρίζουν αν από το 2010 μέχρι και σήμερα η χώρα λειτουργεί με πειραγμένα στατιστικά στοιχεία!!! [Τι σας πληρώνουμε τότε ρε άχρηστοι;]

Χαμηλώνει τους τόνους η Κυβέρνηση


Η Κυβέρνηση φαίνεται τώρα ότι θέλει να ρίξει τους τόνους στο θέμα αντιλαμβανόμενη τις επιπλοκές που θα προκληθούν στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση και είναι χαρακτηριστικό ότι το θέμα εξαφανίστηκε σήμερα από την πρώτη σελίδα της Αυγής, ενώ η ΕφΣυν έχει μόνο μια μικρή αναφορά για την ανακοίνωση των εργαζομένων.

Ραντεβού τη Δευτέρα

Στις Βρυξέλλες περιμένουν με "πολύ ενδιαφέρον" τη συνάντηση της Δευτέρας ανάμεσα στο Μοσκοβισί και τους Τσακαλώτο και Σταθάκη και στέλεχος της Κομισιόν μου έλεγε χθες ότι η Επιτροπή δεν θέλει να σχολιάσει την απάντηση Τσακαλώτου στην επιστολή για το θέμα ΕΛΣΤΑΤ και ότι "το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα".

Έντονη δυσφορία σε Βερολίνο και Χάγη

Στο Βερολίνο πάντως και σε άλλες πρωτεύουσες υπάρχει έντονη δυσφορία για το θέμα και μια πρόγευση αυτής της δυσφορίας θα νοιώσει ο Χουλιαράκης στο Euro Working Group της Δευτέρας. Σημειώστε ότι άρχισε η προεκλογική περίοδος στην Ολλανδία όπου το ζήτημα των ελληνικών στατιστικών τους προκαλεί οργή, ενώ στη Γερμανία υπάρχουν το Σεπτέμβριο περιφερειακές εκλογές στα κρατίδια του Μέκλενμπουργκ και του Βερολίνου.


No comments:

Post a Comment