Monday, September 26, 2016

Παραπληροφόρηση, χειραγώγηση της κοινής γνώμης και στο βάθος αντιευρωπαϊσμός

Αναρωτιoύνται κάποιοι τελευταία για το διαρκώς αυξανόμενο κύμα αντιευρωπαϊσμού στην Ελλάδα.

Είναι σίγουρο ότι η διαχείρηση της ελληνικής κρίσης από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς -στην πρώτη φάση της κυρίως- δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.
Το γεγονός αυτό όμως δεν εξηγεί πλήρως το φαινόμενο του αντιευρωπαϊσμού. Η μεγαλύτερη συνεισφορά στο φαινόμενο είναι από τους Έλληνες πολιτικούς (όχι όλους φυσικά) και τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης.

Είναι συγκλονιστικός ο όγκος του ψέματος και της παραπληροφόρησης, με τον οποίο έχει ταϊσθεί ο ελληνικός λαός για τους δήθεν "κακούς" Ευρωπαίους που "δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους προς την Ελλάδα".

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υπόθεση της ελάφρυνσης του χρέους.
Εκτός από την περίφημη απόφαση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012, για την οποία έχουν ειπωθεί πολλά,
έχουμε την πρόσφατη απόφαση της 25ης Μαΐου, όπου αποφασίστηκε ρητά και κατηγορηματικά ότι η ελάφρυνση του χρέους θα συμφωνηθεί πριν τη λήξη του Μνημονίου τον Αύγουστο του 2018, όταν θα έχει φανεί η πορεία της ελληνικής Οικονομίας από την εφαρμογή του Μνημονίου και θα υπάρχουν επικαιροποιημένες αναλύσεις βιωσιμότητας του χρέους. ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΜΙΑ αναφορά, πόσω μάλλον δέσμευση, για τελική ελάφρυνση του χρέους εντός του 2016.


Ο κύριος Τσίπρας όμως, τον οποίο θα γράψει η Ιστορία με μελανά χρώματα για την κατασυκοφάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βομβαρδίζει εδώ και 2 μήνες την κοινή γνώμη με το ψευδέστατο αφήγημα ότι η Ευρωζώνη έχει δεσμευθεί για ελάφρυνση του χρέους εντός του 2016. Ουδέν αναληθέστερον αυτού.

Και αντί τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν, ως ώφειλαν, fact checking και να εκθέσουν τον ψεύτη στα μάτια της κοινής γνώμης, μεταφέρουν αμάσητη αυτήν την προπαγάνδα που κατασυκοφαντεί στα μάτια του ανυποψίαστου λαού την Ευρωζώνη.

Αποκορύφωμα το χθεσινό πρωτοσέλιδο της Real News με την υπογραφή του δημοσιογράφου Βασίλη Σκουρή για την δήθεν "συζήτηση του ελληνικού χρέους εντός του έτους, όπως ορίστηκε στη συμφωνία του καλοκαιριού του 2015". (!!!)

Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος έγινε στο Eurogroup της 24/25 Μαΐου 2016 και αποφασίστηκε ότι θα γίνει ελάφρυνση σε δυο φάσεις: μια άμεση με εξομάλυνση των επιτοκίων και των λήξεων των δανείων του ESM και του EFSF, και μια δεύτερη με μέτρα που θα αποφασιστούν το καλοκαίρι του 2018 πριν τη λήξη του Μνημονίου.
Αυτά συμφώνησε τότε και ο Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδης Τσακαλώτος και συνυπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν.

Τώρα όμως θέλουμε ένα αντιευρωπαϊκό αφήγημα για να πουλήσουμε σανό στις απογοητευμένες μάζες των κορόιδων που μας ψήφισαν το 2015. Και ποιός καλύτερος συνεργάτης στην εξαπάτηση του λαού από ανεύθυνα μέσα ενημέρωσης;

Τέλειο το έγκλημα, ταϊσμένος ο λαός με το ψεύδος, και η Δημοκρατία και η Ευρώπη στο απόσπασμα.

Αιδώς Αργείοι.

ΥΓ: Μπορείτε να διαβάσετε εδώ την απόφαση του Eurogroup της 25ης Μαΐου 2016, και ακολουθεί σε φωτό το επίμαχο και ζουμερό απόσπασμα.

No comments:

Post a Comment