Friday, December 22, 2017

Η κόλαση της Μόριας

Τις γιορτινές αυτές μέρες μαυρίζουν οι σκηνές που διέρρευσαν από την Deutsche Welle από το προσφυγικό στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο. Είναι σίγουρο ότι στα χοιροστάσια της χώρας επικρατούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής λόγω HACCP.

Η Μόρια όμως είναι αποκλεισμένη από τον έξω κόσμο. Οι δήθεν αριστεροί Συριζανελ υποτίθεται ότι νοιάζονται για τους πρόσφυγες και είναι “ανθρωπιστές”. Αποδεικνύεται τελικά ότι είναι ανάλγητοι μισάνθρωποι. Ενδιαφέρονται μόνο για την πολιτική τους κυριαρχία και επιβίωση και τίποτε άλλο.


Όσον αφορά δε τον δήθεν προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μουζάλη, πρόκειται για τον πιο άχρηστο και κυνικό άνθρωπο της Κυβέρνησης. Κάνει ότι δήθεν παραιτείται και τον κρατάει δήθεν ο Τσίπρας, ενώ υπογράφει την μεγαλύτερη ντροπή της Ελλάδας.

Και ουδείς μπορεί να μας πείσει ότι δεν υπάρχουν τα κονδύλια για βελτίωση των συνθηκών στη Μόρια. Μόλις πριν από ένα μήνα ο Αντιπρόεδρος της ΚομισιόνΦράνς Τίμερμανς εξέφρασε την απορίακαι την ενόχληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την 'αδυναμία΄της ελληνικής Κυβέρνησης να απορροφήσει τα πολύ μεγάλα διαθέσιμα κονδύλια.
«Κάποιες φορές αναρωτιέμαι, γιατί παίρνει τόσο καιρό να αξιοποιηθεί η μεγάλη χρηματοδότηση που έχουμε θέσει στη διάθεση της Ελλάδας, για να εφαρμοστούν συγκεκριμένα μέτρα στα νησιά. Θα ήθελα να μάθω γιατί είναι τόσο δύσκολο να γίνει αυτό. Θα επιμείνουμε με τις ελληνικές αρχές να κάνουν αυτό πρέπει να γίνει. Μερικές φορές συμπάσχω με τους δημάρχους αυτών των νησιών, νιώθουν εγκαταλελειμμένοι, επειδή δεν έχουν την υποστήριξη που δικαιούνται. Εμείς έχουμε χρηματοδοτήσει ΜΚΟ, Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και τις ελληνικές αρχές. Αυτή λοιπόν είναι μια απογοήτευση που προσωπικά αισθάνομαι και καταλαβαίνω ότι προκαλεί αντίστοιχη απογοήτευση σε επίπεδο τοπικών αρχών στα νησιά»

Πρόκειται προφανώς για συνειδητή υποβάθμιση της ζωής των προσφύγων σε συνθήκες ποντικιού με στόχο την τρομοκράτηση όσων βρίσκονται στα τουρκικά παράλια και σκέφτονται να περάσουν απέναντι.

Δείτε εδώ ολόκληρο το σοκαριστικό βίντεο, το οποίο έχει απαγορεύσει η Κυβέρνηση από όλα τα φίλια ή μη ΜΜΕ.

No comments:

Post a Comment