Sunday, December 31, 2017

Απολογητής των εγκλημάτων Ερντογάν το Μαξίμου

Με ένα non paper "δηλώσεων" "ανώτατης κυβερνητικής πηγής" προσπαθεί το Μαξίμου να ρίξει στάχτη στα μάτια της κοινής γνώμης για τους λόγους που άσκησε η Κυβέρνηση αίτηση ακύρωσης της απόφασης για έγκριση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό Σουλεϋμάν Οζκαϊκτσί.

Υπονοεί λοιπόν ο "ανώτατος κυβερνητικός" ότι η Κυβέρνηση προέβη σε αυτήν την κίνηση διότι "πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα", διευκρινίζοντας ότι οι συγκεκριμένοι στρατιωτικοί είναι ύποπτοι ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα του Ιουλίου 2016.
Με αυτήν την εκτός θέματος πρόφαση το Μαξίμου αναγνωρίζει de facto ότι στην Τουρκία υπάρχουν οι προϋποθέσεις για δίκαιη δίκη και ότι οι κατηγορούμενοι θα τύχουν ανθρώπινης μεταχείρισης.

Διότι, κυρίες και κύριοι, το κυρίαρχο θέμα στην παροχή ασύλου σε αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι αν πρόκειται για υπόπτους τέλεσης εγκλημάτων αλλά αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις στην Τουρκία για να έχουν αυτοί οι άνθρωποι μια δίκαιη δίκη.

Με τη δήλωση αυτή το Μαξίμου ξέπλυνε όλες τις κραυγαλέες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους ανθρώπους που έχουν συλληφθεί στην Τουρκία και έχουν υποστεί μέχρι και βασανιστήρια και δεν τους έχουν κάν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος ο Ερντογάν να εφαρμόσει σε αυτούς τη θανατική ποινή με αναδρομική ισχύ. Όλα αυτά έχουν πιστοποιηθεί από πάμπολλους διεθνείς οργανισμούς και διεθνείς νομικές οργανώσεις, για να μην αναφέρω τον Άρειο Πάγο, ο οποίος για αυτούς ακριβώς τους λόγους απέρριψε το αίτημα έκδοσης.

Το Μαξίμου σήμερα και ο Αλέξης Τσίπρας για να αποποιηθεί των ευθυνών του έγινε απολογητής των εγκλημάτων του καθεστώτος Ερντογάν. Η ξεφτίλα έλαβε πλέον τραγικές διαστάσεις.

No comments:

Post a Comment