Sunday, August 5, 2018

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Μαδούρο καταγγέλλει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας

Επίθεση κατά του Προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο φέρεται να έγινε το απόγευμα του Σαββάτου κατά τη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στο Καράκας.

Η επίθεση, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας, έγινε με drones οπλισμένα με εκρηκτικά. Ο Μαδούρο δεν τραυματίστηκε και απομακρύνθηκε από το σημείο από τη φρουρά του ενώ τραυματίστηκαν ορισμένοι στρατιώτες.


Μια άγνωστη μέχρι τώρα οργάνωση με την ονομασία "Εθνικό κίνημα στρατιωτών με μπλούζες" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ενώ ο Μαδούρο δήλωσε μετά την επίθεση οτι "όλα δείχνουν" πως πρόκειται για "ένα δεξιό σχέδιο συνομωσίας", κατηγόρησε την Κολομβία και την πολιτεία της Φλόριντα στις ΗΠΑ (όπου ζούν πολλοί εξόριστοι Βενεζουελανοί) και ανέφερε πως συνελήφθησαν "πολλοί" συνομώτες.

Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από την επίθεση και δεν είναι σαφή τα κίνητρα. Δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμη και η περίπτωση της προβοκάτσιας ή του άσχετου περιστατικού, αφού το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι η έκρηξη μπορεί να οφείλεται σε φιάλη υγραερίου που βρισκόταν σε μια πολυκατοικία που ήταν κοντά στο χώρο της παρέλασης.


No comments:

Post a Comment