Monday, January 23, 2017

Μπενουά Αμόν, ο “αυθεντικός” σοσιαλιστής

Τα μέλη του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος έδωσαν την νίκη στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών στον υποψήφιο που φάνηκε να βρίσκεται πιο κοντά στις αρχές και την ιδεολογία του κόμματος.

Ο Μπενουά Αμόν κέρδισε τον πρώτο γύρο με 36% των ψήφων, ενώ ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ήρθε δεύτερος με 31% και ο πρώην Υπουργός Αρνό Μονμπούρ πήρε 17,5%.
Ο Αμόν και ο Βαλς θα αναμετρηθούν την επόμενη Κυριακή στο δεύτερο γύρο των προκριματικών που θα αναδείξει και τον προεδρικό υποψήφιο.

Φαβορί τώρα ο αουτσάιντερ Αμόν

Ο Αμόν αντιπροσωπεύει τη λεγόμενη “αριστερή” πτέρυγα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ έχει διατελέσει παλιότερα ευρωβουλευτής, Υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και και για σύντομο διάστημα το 2014 Υπουργός Παιδείας μέχρι που αποχώρησε από την Κυβέρνηση καταγγέλοντας “εγκατάληψη” των σοσιαλιστικών αρχών του κόμματος από τον Πρόεδρο Ολάντ και την Κυβέρνηση Βαλς.


Ο 49χρονος πολιτικός κέρδισε τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών debates, ενώ είχε ξεκινήσει την κούρσα ως αουτσάιντερ καθώς πολλοί ανέμεναν ότι στο δεύτερο γύρο θα πήγαιναν ο Βαλς και ο Μονμπούρ.

Ο Βαλς πληρώνει τις κυβερνητικές αποτυχίες

Ο δεύτερος των προκριματικών Μανουέλ Βαλς φαίνεται να πληρώνει τις αποτυχίες και τις αστοχίες της κυβερνητικής πολιτικής, ενώ ένα μεγάλο μέρος των οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος φαίνεται να επιθυμεί την επιστροφή στις παραδοσιακές ιδεολογικές αρχές του κόμματος.

Eδώ οι δηλώσεις του Αμόν μετά την νίκη του το βράδυ της Κυριακής:


No comments:

Post a Comment