Tuesday, March 2, 2021

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Σπάνιο συμβιωτικό παράδειγμα η Θράκη

Παρατήρησα ότι υπήρξε κύμα οργής χθες από κάποιους "ευαίσθητους" πατριώτες στη συγκεκριμένη φράση της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το επιχείρημα που ακούστηκε ήταν ότι είναι προσβολή να γίνεται αναφορά σε συμβίωση με τη μουσουλμανική μεονότητα ανήμερα της επετείου της άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται και ιδιαίτερη ανάλυση για να καταλάβει ένας εχέφρων άνθρωπος ότι αυτό το επιχείρημα εκτός από ρατσιστικό (κάποιους βέβαια αυτό δεν τους ενδιαφέρει όταν αναφερόμαστε σε "Τούρκους"), είναι και εντελώς ηλίθιο.

Τι θέλουν δηλαδή όσοι διαφωνούν με τη συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη; Μήπως "μη συμβίωση"; Μήπως προτιμούν κάποιο είδος απάρτχαϊντ; Μήπως να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης; Μήπως να κάνουμε μια παστρική εθνοκάθαρση; Μήπως να κανονίσουμε καμιά τελική λύση;

Ακριβώς στην επέτειο της άλωσης έπρεπε να ειπωθεί αυτή η φράση για να καταδειχθεί στους συμπολίτες μας μουσουλμάνους ότι τους θεωρούμε ισότιμους Έλληνες πολίτες και δεν τους παραδίδουμε χάρισμα στους νεο-οθωμανούς και τους Ισλαμιστές.

Μπράβο στην κυρία Σακελλαροπούλου.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Σπάνιο συμβιωτικό παράδειγμα η Θράκη

fb

No comments:

Post a Comment