Tuesday, July 19, 2016

Τεράστια προβλήματα προκαλεί στην Ελλάδα το σχέδιο Ερντογάν για εφαρμογή της θανατικής ποινής


Kρίσιμη εξέλιξη προκύπτει στο θέμα των 8 Τούρκων στρατιωτικών με τη συνέντευξη του Ερντογάν χθες το βράδυ στο CNN, όπου είπε ότι θα εγκρίνει "τυχόν" συνταγματική αναθεώρηση για να εφαρμοστεί η θανατική ποινή στους πραξικοπηματίες.

"Ο λαός θέλει να εκτελεστούν", "Τι να κάνουμε, να τους έχουμε στις φυλακές και να τους ταΐζουμε;", δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Φανταστείτε ότι συζητά στα σοβαρά αναδρομική ισχύ νόμου, κάτι που αντιβαίνει σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις δικαίου και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εξαιρετική δύσκολη γίνεται τώρα η θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Θα είναι όνειδος να συναινέσει στην έκδοση των 8 στρατιωτικών και αυτοί τελικά να εκτελεστούν. Μην εκπλαγείτε αν ακούσετε ότι αναζητείται τρίτη χώρα σε άλλη ήπειρο για να τους "αναλάβει" και ζήσουμε ρεπετισιόν του 1999.


Άμεσος κίνδυνος ακύρωσης της συμφωνίας για το προσφυγικό

Εκτός από το ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών, η ανατροπή του κράτους δικαίου και η εφαρμογή της θανατικής ποινής δημιουργεί τεράστιο θέμα και στο ζήτημα των επιστροφών των προσφύγων, καθώς κανείς δεν θα μπορεί πια να ισχυριστεί ότι η Τουρκία είναι "ασφαλής χώρα" για να επιστραφούν πρόσφυγες.
Κόλαση.



No comments:

Post a Comment