Tuesday, October 16, 2018

Σύστημα Πολάκοφσκι-Παπαγγελόφσκι

Όταν πριν από μήνες ο Ζάεφ διαβεβαίωνε τον Τσίπρα και τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ότι έχει σίγουρη την πλειοψηφία των δυο τρίτων στο κοινοβούλιο των Σκοπίων για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών ήξερε τι είχε στο μυαλό του.

Η ενορχήστρωση ήταν μελετημένη. Η Ειδική Εισαγγελέας είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο-Απρίλιο ποινικές έρευνες κατά στελεχών του VMRO για υποθέσεις διαφθοράς κατά τη διάρκεια της προηγούμενης διακυβέρνησης. Όλως συμπτωματικώς τις τελευταίες ημέρες κατέληξε η έρευνα σε κλήτευση υπόπτων, μεταξύ των οποίων είναι και βουλευτές του VMRO που υφίστανται αυτές τις ημέρες αφόρητες πιέσεις να υπερψηφίσουν τη συνταγματική αναθεώρηση για να κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.


Όλως συμπτωματικώς πάλι, ο Ζάεφ έκλεισε χθες το μάτι για παύση των διώξεων εάν ψηφιστεί η συμφωνία, ενώ η Γενική Εισαγγελέας κάλεσε ως ύποπτο σήμερα το πρωί το πρωτοκλασάτο στέλεχος του VMRO Αντόνιο Μιλόσοσκι, προφανώς για να σταλεί ένα μήνυμα και σε άλλους βουλευτές του VMRO. Μετά την ανάκρισή του για μια ώρα,ο Μιλόσοσκι αφέθηκε ελεύθερος και πήρε προθεσμία μιας εβδομάδας για να απολογηθεί. Βγαίνοντας από το γραφείο της Ειδικής Εισαγγελέως, ο βουλευτής του VMRO είπε ότι προφανώς η χρονική συγκυρία των κλητεύσεων συνδέεται με τη συζήτηση της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή

Όμορφος κόσμος, παπαγγελικά πλασμένος.

No comments:

Post a Comment