Thursday, October 18, 2018

VMRO: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νομικά και πολιτικά νεκρή

To VMRO-DPMNE εξέδωσε πριν από λίγο ανακοίνωση όπου επιβεβαιώνει ότι θα απέχει πλέον από τη συζήτηση στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση που προωθεί η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, διότι θεωρεί τη Συμφωνία των Πρεσπών "νομικά και πολιτικά νεκρή".

Εδώ η πλήρης ανακοίνωση του VMRO-DPMNE:
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα VMRO-DPMNE δεν θα υποστηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές και ως εκ τούτου απέχει από κάθε περαιτέρω συζήτηση στο Κοινοβούλιο
Η Συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή της ονομασίας του κράτους είναι νομικά και πολιτικά νεκρή.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του VMRO-DPMNE δεν θα υποστηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές και, ως εκ τούτου, απέχει από περαιτέρω συζήτηση στο Κοινοβούλιο.
Οι πολίτες δήλωσαν σαφώς και χωρίς αμφιβολία ότι το δημοψήφισμα απέτυχε και η συμφωνία είναι νεκρή.
Η συζήτηση που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο είναι αντιπαραγωγική και παραβιάζει τη βούληση των πολιτών.
Ο Ζόραν Ζάεφ και το SDSM θα πρέπει να ακούσουν τη βούληση άνω του 1.200.000 πολιτών που ψήφισαν κατά της συμφωνίας ή που απείχαν και για τους οποίους η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι αποδεκτή.
Ήρθε η ώρα να φύγει ο Ζόραν Ζάεφ. Είναι δύο χρόνια πάνω στη ζωή των πολιτών, έχοντας υπογράψει επιβλαβείς συμβάσεις και την ταπείνωση του κράτους, ενώ η οικονομία βρίσκεται στα όρια και έχει σπρώξει τους πολίτες στην άβυσσο της απελπισίας, με μηδενική ανάπτυξη, 5,14 δισεκατομμύρια χρέη και αυξημένο κόστος διαβίωσης.

No comments:

Post a Comment