Saturday, March 31, 2018

Σφίγγει ο κλοιός για το διεθνές λόμπυ της δραχμής

Θυμάστε έναν μυστήριο τύπο ονόματι Τεντ Μάλοχ που αυτοδιαφημιζόταν ότι θα διοριστεί από τον Τραμπ πρέσβης των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που διαλαλούσε το Grexit και τη διάλυση του ευρώ;

Αφού δεν διορίστηκε ποτέ πρέσβης στις Βρυξέλλες, πριν τρεις μέρες συνελήφθη από το FBI στο αεροδρόμιο της Βοστώνης ερχόμενος από τη Βρετανία όπου διαμένει μόνιμα και ανακρίθηκε επί ώρες, καθώς θεωρείται ύποπτος για σκοτεινές επαφές με ρωσικές υπηρεσίες. Παράλληλα του επιδόθηκε κλητήριο θέσπισμα από τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μάλερ για να καταθέσει ενόρκως στις 13 Απριλίου για τις δοσοληψίες του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.


Ο Μάλερ φαίνεται ότι κάνει εξονυχιστική έρευνα και είναι πιθανό να μάθουμε και πολύτιμες πληροφορίες για το αντι-ευρώ λόμπυ, όπως και για το λόμπυ της δραχμής που πιθανότατα διασυνδέονται.
Το δυστύχημα είναι ότι πολλά ελληνικά “σοβαρά” ΜΜΕ είχανε φάει την μπαρούφα του στις αρχές του 2017. Οι πηγές μου όμως στην Ουάσιγκτον με είχαν ενημερώσει βέβαια έγκαιρα ότι πρόκειται για λαμόγιο. Τελικά τον Μάιο 2017 επισημοποιήθηκε ότι δεν θα διοριστεί πρέσβης στις ΒρυξέλλεςΤώρα αρχίζει να αναδεικνύεται ο ρόλος του.

Ο κλοιός σφίγγει για το διεθνές λόμπυ της δραχμής.

No comments:

Post a Comment