Monday, April 16, 2018

“Ηθικά ανεπαρκής ο Τραμπ”

Μαραθώνια και πολυαναμενόμενη συνέντευξη του πρώην διοικητή του FBI Τζέιμς Κόουμυ χθες το βράδυ στο ABC και τον Τζορτζ Στεφανόπουλος. Μίλησε για όλους και για όλα, τηρώντας βέβαια και αποστάσεις ασφαλείας από τα επίμαχα γεγονότα που οδήγησαν στην καθαίρεσή του από τον Ντόναλντ Τραμπ.


Ως προς την προσωπικότητα όμως και την διακυβέρνηση του Τραμπ ήταν καταπέλτης. Τον αποκάλεσε “ηθικά ανεπαρκή” για να είναι Πρόεδρος των ΗΠΑ και πως με τη διακυβέρνησή του πλήττει καίρια τους θεσμούς της δημοκρατίας.

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν οι Ρώσοι κρίσιμα ντοκουμέντα με τα οποία να εκβιάζουν τον Τραμπ, όπως επίσης ανοικτό άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο του impeachment, της καθαίρεσης δηλαδή και ποινικής δίωξης του Τραμπ, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα ήταν μια “πολιτική απόφαση” και “ελπίζω να μην συμβεί” καθώς έτσι θα συμβεί κάτι με έμμεσο τρόπο, ενώ το σωστό είναι να συμβεί απευθείας από τον αμερικανικό λαό.

Το μελανό σημείο όμως το οποίο παραδέχθηκε είναι ως προς την κρίσιμη απόφασή του λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2016 να αποκαλύψει στο Κονγκρέσο ότι υπάρχουν επιπλέον επιβαρυντικά στοιχεία για τα e-mails της Χίλαρυ Κλίντον, λέγοντας ότι επηρεάστηκε από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που έδειχνε πως η Κλίντον θα κέρδιζε τις εκλογές και ότι αν αυτό έμεινε κρυφό θα άφηνε σκιές στην προεδρία της. Όπως έχουν αναφέρει πολλοί αναλυτές, εκείνη η απόφαση του Κόουμυ ίσως να στοίχισε την προεδρία στην Χίλαρυ.

Ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης εδώ:

No comments:

Post a Comment