Tuesday, May 4, 2021

Η πλειοψηφία των χαμηλής αντίληψης ανθρώπων

Ο Βασίλης Λέκκας εξέφρασε αυτό που πιστεύει η πλειοψηφία των χαμηλής αντίληψης ανθρώπων που δυσκολεύονται να κατανοήσουν βασικά φαινόμενα με όρους επιστημονικούς ή έστω με όρους τυχαιότητας.

Η αντίληψη ότι κάποιοι "ισχυροί" "διαφεντεύουν" τις τύχες της ανθρωπότητας και των λαών, είναι πολύ βαθιά ριζωμένη σε ανθρώπους με μειωμένη αντιληπτική ικανότητα για τη λειτουργία του κόσμου. Δεν είναι δε τυχαίο ότι οι περισσότεροι από αυτούς ασπάζονται ανελεύθερες ιδεολογίες, ως κάποιας μορφής δήθεν αντίσταση στη "παγκόσμια διακυβέρνηση".

Κάποιοι άλλοι ερευνητές λένε ότι οι άνθρωποι που πιστεύουν στις παγκόσμιες συνωμοσίες, το κάνουν διότι τους τρομάζει το ενδεχόμενο να μην υπάρχει "παγκόσμια διακυβέρνηση" που συνωμοτεί κατά των λαών, διότι οι λαοί θα είχαν την κεντρική ευθύνη των αποφάσεών τους. Τρομακτικό!

Συζήτηση σοβαρή βέβαια δεν μπορεί να γίνει με αυτούς τους ανθρώπους, αφού εάν τους ρωτήσεις "και ποιός κερδίζει από όλο αυτό, αφού όλοι χάνουν", θα σου απαντήσουν αφοπλιστικά "δεν είναι χαζοί να αποκαλύψουν από τώρα ποιοί κερδίζουν".

Απλά πρέπει να παραδεχθούμε ότι ζούμε σε παράλληλους κόσμους με πάρα πολλούς συμπολίτες μας.

fb

No comments:

Post a Comment