Tuesday, May 3, 2016

Όταν οι τίτλοι των ειδήσεων θολώνουν την πραγματικότητα

"Ξύλο στην τουρκική Εθνοσυνέλευση", "μπουνιές έπαιξαν Τούρκοι βουλευτές" κλπ διαβάζει ο απλός αναγνώστης και η σκέψη του πηγαίνει χωρίς πολλή περισυλλογή στο χαμηλό επίπεδο του κοινοβουλευτισμού στη γειτονική χώρα.
Απειροελάχιστοι θα ψάξουν τι κρύβεται πίσω από αυτές τις άσχημες σκηνές για την τουρκική Δημοκρατία.

Η πραγματικότητα είναι ότι το νομοσχέδιο για το οποίο έπεσε το ξύλο αποτελεί την νομιμοποίηση της αδίστακτης καταστολής του τουρκικού Κράτους πάνω στην κουρδική μειονότητα.

Πρόκειται για την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας που τελικά υπερψηφίστηκε χθες το βράδυ από όλα τα κόμματα εκτός από το φιλοκουρδικό HDP.

Η πρωτοβουλία για αυτήν την νομοθετική πρωτοβουλία δεν έχει καμία σχέση με εμβάθυνση της Δημοκρατίας, την καταπολέμηση των βουλευτικών προνομίων, την πάταξη της διαφθοράς κλπ.

Ο ρύθμιση έγινε για να μπούνε στη φυλακή οι βουλευτές του φιλοκουρδικού HDP με κατηγορίες "εσχάτης προδοσίας", "προσβολής του πολιτεύματος" κλπ.

Οι μισοί βουλευτές από αυτούς που είδατε να παίζουν μπουνιές θα καταλήξουν στις τουρκικές φυλακές τους επόμενους μήνες με ποινές που θα κυμαίνονται από 10 έτη κάθειρξη έως ισόβια.

Αυτό που θα μείνει όμως στον απλό αναγνώστη και τηλεθεατή είναι το headline: "Ξύλο πάλι ανάμεσα σε βουλευτές του τουρκικής Εθνοσυνέλευσης".


1 comment:

  1. και είπαν να δείξουν το ποιόν τους

    ReplyDelete