Sunday, May 15, 2016

Ο εντιμότατος Καθηγητής Franklin González

Όλοι θα ακούσατε από χθες για τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας και την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης νεαρών γυναικών-υπαλλήλων της πρεσβείας το 2013, μεταξύ των οποίων και της κόρης μετέπειτα Υπουργού του Σύριζα.

Από που αντλούσε όμως ο 'κοινωνιολόγος' Καθηγητής Franklin González τόσο θράσος και φερόταν με αυτόν τον τρόπο;

Η άκρη του νήματος ίσως βρίσκεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα της βενεζουελάνικης εφημερίδας El Universal το Φεβρουάριο του 2015.
O Franklin González με τον Αλέξη Τσίπρα το 2012
To συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται στις σχέσεις του καθεστώτος Τσάβεζ (και μετέπειτα Μαδούρο) με τον Σύριζα και συγκεκριμένα στελέχη του, η οποία καλλιεργήθηκε από τους ηγέτες των Podemos Pablo Iglesias και Juan C. Monedero.
Αναφέρει λοιπόν το δημοσίευμα ότι ο Καθηγητής του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας Franklin González ήρθε στην Ελλάδα με συγκεκριμένη αποστολή από το καθεστώς Τσάβεζ. Η αποστολή ήταν να “ενισχυθούν οικονομικά οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρώ και των προγραμμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.

Ο ισχυρισμός της El Universal είναι βέβαια εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να αποδειχθεί. Εάν όμως έχει βάση αυτό το δημοσίευμα, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια ωμή παρέμβαση ξένης χώρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας με σκοπό την αλλοίωση του πολιτεύματος, μέσω της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Ίσως έτσι μπορεί να εξηγηθεί ευκολότερα και ο νόμος της σιωπής.

No comments:

Post a Comment