Thursday, May 5, 2016

Παραδοχή ενοχής για την υποκλοπή της συνομιλίας του ΔΝΤ

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραδέχθηκε πριν από λίγο στη Βουλή ότι η Ελληνική Κυβέρνηση υπέκλεψε και διέρρευσε στα Wikileaks τη συνομιλία των στελεχών του ΔΝΤ.
«Τι άλλο μπορεί να κάνει η κυβέρνηση όταν έβγαλε στο φόρα το διάλογο Τόμσεν - Βαλκουλέσκου. Το παλεύει με νύχια κα με δόντια το ΔΝΤ. Πώς θα το έκαιγε διαφορετικά;»
Ότι το είχε κάνει η Κυβέρνηση το ξέραμε από την αρχή και το είχα γράψει και εγώ. Αλλά το να είναι τόσο ηλίθιοι και ερασιτέχνες που να καυχώνται δημόσια ότι το έκαναν στα πλαίσια ενός πολέμου κατά του ΔΝΤ, αυτό πραγματικά είναι ένα νέο επίτευγμα για την εθνοσωτήριο Κυβέρνηση της καταστροφής. 

Αυτή η ζημιά θα βαραίνει τη χώρα για πολλά χρόνια, και δεύτερον: θα επέμβει τώρα ο Εισαγγελέας ή η Κυβέρνηση μπορεί ελεύθερα να προβαίνει σε κακουργηματικές πράξεις αν πρόκειται "για εθνικό σκοπό"; (τον οποίο βαφτίζει η ίδια έτσι)



Ενημέρωση 1 - 5/5/2016 18:00 -- Διευκρινίσεις Παπαχριστόπουλου

Διευκρινίσεις για τη δήλωσή του έδωσε ο Παπαχριστόπουλος με παρέμβασή του σε εκπομπή του Real FM, λέγοντας ότι η Κυβέρνηση "αξιοποίησε" τη διαρροή και δεν την έκανε η ίδια:
«Εννοούσα το αυτονόητο, ότι η κυβέρνηση καλά έκανε και «σήκωσε» την υποκλοπή για να κάψει αυτό το σενάριο»
Πρόσθεσε δε ότι η ΕΥΠ δεν είχε τη δυνατότητα να καταγράψει τη συνομιλία αυτή.

No comments:

Post a Comment