Saturday, April 18, 2020

ΠΟΥ: Δεν είναι βέβαιο εάν τα αντισώματα προστατεύουν πλήρως από τη COVID-19

Και ενώ έχουμε και στην Ελλάδα και στον παρόντα τοίχο μια έντονη συζήτηση για την περίφημη ανοσία της αγέλης, τη στρατηγική της Σουηδίας και τα περιστατικά αναζωπύρωσης της COVID-19 σε αποθεραπευθέντες ασθενείς κλπ, έρχεται σήμερα ο προϊστάμενος του Προγράμματος Εκτάκτων Υγειονομικών Καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Δρ Mike Ryan και ρίχνει τη βόμβα:
Ο ΠΟΥ δεν είναι βέβαιος για το κατά πόσον η παρουσία αντισωμάτων παρέχει πλήρη προστασία από νέα μόλυνση με τη COVID-19.

O Ryan είπε επίσης ότι ακόμη και εάν τα αντισώματα είναι ενεργά "δεν υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι τα έχει αναπτύξει μεγάλος αριθμός ανθρώπων ώστε να μπορούν να προσφέρουν την ανοσία της αγέλης σε ένα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

“Μεγάλο μέρος από τα προσωρινά δεδομένα που έρχονται στην κατοχή μας δείχνουν ότι πολύ μικρό ποσοστό του πληθυσμού έχουν ορομετατραπεί [ώστε να εμφανισουν αντισώματα]”, είπε ο Ryan. "H προσδοκία ότι ... η πλειοψηφία στην κοινωνία μπορεί να αναπτύξει αντισώματα, δεν συμβαδίζει με τις γενικές ενδείξεις, και έτσι μάλλον δεν θα λύσει το πρόβλημα που έχουν οι κυβερνήσεις".

I rest my case.

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Δρ Mike Ryan:



No comments:

Post a Comment