Saturday, April 11, 2020

Αντιποίηση αρχής και βαθύ κράτος

Εμφάνιση πάλι του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας με "ρεπορτάζ" για επικοινωνία με τους Προέδρους της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, "με τους οποίους τον συνδέουν μακροχρόνιοι δεσμοί ειλικρινούς φιλίας".

Όπως έγραφα και πρόσφατα, από τις πρώτες ημέρες ανάληψης της Προεδρίας από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τέθηκε σε εφαρμογή από τον Παυλόπουλο ένα σχέδιο "αντιποίησης αρχής", με στοχευμένες επικοινωνιακές κινήσεις.

Η ανάλυσή μου λέει ότι εκτός, από το προφανές κίνητρο της μωροφιλοδοξίας και της άρνησης αποδοχής της πραγματικότητας, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σχέδιο του βαθέος κράτους να προβάλλει τον οιονεί εκπρόσωπό του, εις βάρος της εκπροσώπου του προοδευτικού κράτους δικαίου στη χώρα.

Και εν μέρει αυτό δεν θα ήταν ουσιαστικό πρόβλημα, καθώς έχουμε δημοκρατία και κάθε πολιτικός σχηματισμός, ορατός ή και κεκαλυμμένος, έχει το δικαίωμα να διακινεί τις απόψεις του.

Το πρόβλημα συνίσταται στο ότι, μετά από πολλά χρόνια νομής της εξουσίας, εκτός από τη γάγγραινα που συντηρεί και ενισχύει στο χώρο της Δικαιοσύνης, το σύστημα του βαθέος κράτους έχει δημιουργήσει βαθιές ρίζες και στο μηντιακό σύστημα.

Εκτός από τον γνωστό εκδότη, του οποίου ο Παυλόπουλος ήταν το αγαπημένο πουλέν, είναι προφανές ότι υπάρχουν σταγονίδια και μέσα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. Διότι όλη τη δουλειά της προώθησης του σημερινού "ρεπορτάζ" την έκανε σήμερα το ΑΠΕ, το οποίο μάλιστα έβγαλε copy-paste το δελτίο του τέως ΠτΔ.

Τι δουλειά έχει το ΑΠΕ να δημιουργεί είδηση από δυο "φιλικά" τηλεφωνήματα ενός πρώην ΠτΔ προς τους ΠτΔ της Ιταλίας και της Πορτογαλίας, όταν μάλιστα τα τηλεφωνήματα δεν είναι καν επιβεβαιωμένα και δημοσιευμένα από τις αντίστοιχες Προεδρίες.

Πριν από λίγο καιρό είχα γράψει ένα θετικό σχόλιο για τη βελτιωμένη εικόνα της ειδησεογραφικής κάλυψης από το ΑΠΕ τους τελευταίους μήνες. Αυτή η βελτίωση δεν πρέπει να αμαυρωθεί από τα σταγονίδια που θεωρούν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων για να προωθούν τον ξωφλημένο εκπρόσωπο του βαθέος κράτους.

No comments:

Post a Comment