Thursday, May 3, 2018

Ο Τραμπ παραδέχθηκε ότι πλήρωσε τα 130.000 δολλάρια στην πορνοστάρ

Συναρπαστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής της πορνοστάρ Στόρμυ Ντάνιελς από τον δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ Μάικλ Κόεν.

Ο Τραμπ, ο οποίος εδώ και βδομάδες αρνείτο ότι έδωσε τα επιβεβαιωμένα 130.000 δολλάρια στην Ντάνιελς και έλεγε ότι τα έδωσε ο δικηγόρος του ο Κόεν για "κάποιο λόγο" που ο ίδιος αγνοούσε, προσέλαβε πριν μερικές μέρες νέο δικηγόρο τον γνωστό και μη εξαιρετέο Ρούντυ Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης, προβεβλημένο Ρεπουμπλικανό και φανατικό υποστηρικτή του Τραμπ. Ο Τζουλιάνι λοιπόν έδωσε συνέντευξη χθες το βράδυ στο Fox News και ανέτρεψε την αφήγηση του Τραμπ ότι δεν έδωσε εκείνος τα 130.000 δολλάρια, λέγοντας ότι τα έδωσε μεν ο Κόεν αλλά ο Τραμπ του έδωσε τελικά τα χρήματα "μετά από λίγο καιρό".

Όπως ήταν φυσικό έγινε χαμός στα αμερικανικά μέσα και όλοι αναρωτιόντουσαν το λόγο που ο Τζουλιάνι έβγαλε ψεύτη τον Τραμπ. Ο λόγος τελικά ίσως να βρίσκεται στις μυστικές έρευνες που έκανε το FBI στις συνομιλίες του Κόεν, καθώς όπως αποκαλύφθηκε σήμερα οι ομοσπονδιακοί αστυνομικοί παρακολουθούσαν με νόμιμο ένταλμα τα τηλέφωνα του Κόεν. Έτσι συμπεραίνεται ότι υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο Τραμπ έδωσε τα 130.000 χιλιάδες δολλάρια στον Κόεν και αν αυτό το αποκάλυπτε το FBI θα φαινόταν πολύ βαρύ επικοινωνιακά, έτσι και προφανώς ο Τζουλιάνι με τον Τραμπ αποφάσισαν να το δημοσιοποιήσουν μόνοι τους πριν το βγάλει στα ΜΜΕ το "μισητό" FBI.


Μόνο το γενονός πάντως ότι το FBI κατάφερε να βγάλει δικαστικό ένταλμα και να παρακολουθεί τα τηλέφωνα του προσωπικού δικηγόρου του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει το πόσο σοβαρή νομικά είναι αυτή η υπόθεση.

Η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική και ενδεχομένως και να επηρεάσει και τις πολιτικές εξελίξεις.


No comments:

Post a Comment