Sunday, May 13, 2018

Κουτοπόνηρα παιγνιδάκια του Μαξίμου με το Σκοπιανό

Διαψεύδει η Κομισιόν το ανόητο πρωτοσέλιδο της Αυγής ότι τάχα οι Βρυξέλλες "πρότειναν" στο Μαξίμου να γίνει η ψήφιση της ενδεχόμενης συμφωνίας με τα Σκόπια από 180 βουλευτές, για να είναι μια συμφωνία "που θα έχει διάρκεια και σταθερότητα, η οποία θα διασφαλιστεί από την ευρύτερη πολιτική και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση."

Όπως μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο Θάνος Αθανασίου, κοινοτική πηγή δήλωσε πως "ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε urbi et orbi στη Βουλή ότι υποστηρίζει τη λύση αλλά ότι οι Βρυξέλλες δεν θα αναμειχθούν, είναι θέμα των μερών να κινηθούν όπως νομίζουν.”

Πρόκειται για άλλο ένα κουτοπόνηρο παιγνιδάκι του Μαξίμου για να ξεφύγει από τον χαλκά των ΑΝΕΛ. Στις Βρυξέλλες όμως είναι σοβαροί οι άνθρωποι και δεν θα παίξουν αυτό το παιγνίδι του Τσίπρα. Είμαι σίγουρος δε ότι γνωρίζουν στην Κομισιόν πως το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει αυξημένη πλειοψηφία 3/5 (180 ψήφοι) για έγκριση διεθνούς συμφωνίας, παρά μόνο για την εκχώρηση συνταγματικών αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς. Είναι πιθανό όμως να μην το γνωρίζουν στο Μαξίμου.

No comments:

Post a Comment