Saturday, December 3, 2016

Ευρεία νίκη Φιγιόν στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών της γαλλικής Δεξιάς

Με εντυπωσιακό φίνις στην τελική ευθεία των προκριματικών εκλογών της γαλλικής Δεξιάς, ο Φρανσουά Φιγιόν σάρωσε τους αντιπάλους του και αποτελεί πλέον το ακλόνητο φαβορί για το χρίσμα αλλά και την νίκη στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου.

Ο Φιγιόν είναι ένας πολιτικός με μεγάλη κυβερνητική και πολιτική εμπειρία, καθώς διετέλεσε Πρωθυπουργός για πέντε χρόνια επί Προεδρίας Σαρκοζύ, ενώ πρωτοεξελέγη βουλευτής πριν από 35 χρόνια!


Υπερσυντηρητικός στα κοινωνικά ζητήματα, αλλά φιλελεύθερος στα οικονομικά. Κόσμιος και σοβαρός στον πολιτικό του λόγο, φαίνεται ότι έπεισε τη βάση της γαλλικής Δεξιάς ότι αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για την νίκη στις εκλογές του Απριλίου.

Μεγάλος ηττημένος ο Σαρκοζύ, ο οποίος έπαιξε με πάθος το ακροδεξιό χαρτί αλλά δεν έπεισε, καθώς κουβαλάει πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα του και έχει κάνει πολλούς εχθρούς.

Στην ήττα του συνετέλεσε καθοριστικά και η στρατηγική ψήφος των οπαδών της Αριστεράς, οι οποίοι πλήρωσαν χθες τα 2 ευρώ συμμετοχής για να μαυρίσουν τον μόνο υποψήφιο που θα υστερούσε σε one-on-one αντιπαράθεση με την Λε Πεν.
(Νίκη της αμεσοδημoκρατίας και αυτή! 😝)

Αυτά + την ανακήρυξη της υποψηφιότητας Μέρκελ, τον απόηχο της επίσκεψης Ομπάμα και τις εξελίξεις σε Ιράκ και Συρία, τα σχολιάσαμε χθες στο εβδομαδιαίο World News podcast στο Amagi Radio.

No comments:

Post a Comment