Saturday, December 10, 2016

Πολιτικός σεισμός στις ΗΠΑ από τις αποκαλύψεις της CIA για στήριξη Τραμπ από τη Ρωσία

Secret CIA assessment says Russia was trying to help Trump win White House

Πολιτική βόμβα στις ΗΠΑ από την αποκάλυψη των συμπερασμάτων της CIA γύρω από την ανάμειξη της Ρωσίας στην προεδρική εκλογή.

Σύμφωνα με τη CIA, η Ρωσία εφάρμοσε σχέδιο επηρεασμού των αμερικανικών εκλογών μέσω συγκεριμένων κυβερνοεπιθέσεων και των 'αποκαλύψεων' των WikiLeaks. Όπως ανέφεραν στελέχη της CIA σε κλειστή συνεδρίαση του Κογκρέσου, τα στοιχεία δόθηκαν στα WikiLeaks από "άτομα, των οποίων είναι γνωστή η σχέση με τις Ρωσικές υπηρεσίες", "βάσει οργανωμένου σχεδίου να υποστηριχθεί ο Τραμπ έναντι της Κλίντον στις εκλογές".


Οι αντιδράσεις ήδη είναι τεράστιες, παρά το γεγονός ότι η είδηση δημοσιεύθηκε από την Washington Post μετά τα μεσάνυχτα. Το επιτελείο του Τραμπ εξέδωσε μια αστεία ανακοίνωση, λέγοντας ότι "αυτά τα λένε οι ίδιοι άνθρωποι που το 2001 είπαν ότι Σαντάμ Χουσεΐν έχει χημικά όπλα", θέλοντας να αποδομήσει τη φερεγγυότητα της CIA.

Ανυπολόγιστες οι επιπτώσεις

Οι επιπτώσεις αυτών των αποκαλύψεων στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο των ΗΠΑ αλλά και στις διεθνείς τους σχέσεις δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν. Γεγονός πάντως είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά των σχεδόν 250 ετών της αμερικανικής δημοκρατίας, υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι μια ξένη δύναμη επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών προς όφελός της.



No comments:

Post a Comment