Thursday, December 8, 2016

H EE απηύδησε από την εγκληματική ανικανότητα της Κυβέρνησης στο προσφυγικό

H Eυρωπαϊκή Ένωση απηύδησε από την εγκληματική ανικανότητα της Κυβέρνησης στο προσφυγικό και επανενεργοποιεί τη συνθήκη του Δουβλίνου

Το χάος, η αδιαφορία και η εγκληματική ανικανότητα της Κυβέρνησης να διαχειριστεί επαρκώς τις τύχες των 60.000 (;) προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα, οδηγεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να επανενεργοποιήσει τη συνθήκη Δουβλίνο-3, η οποία είχε ανασταλεί για την Ελλάδα το 2011. Βάσει της συγκεκριμένης ρύθμισης, όσοι πρόσφυγες βρεθούν σε άλλη χώρα της ΕΕ και δεν έχουν δικαίωμα ασύλου, θα επιστρέφονται υποχρεωτικά στη χώρα εισόδου, δλδ την Ελλάδα.

Αυτό αποκαλύπτει το Politico Europe, βάσει του προσχεδίου απόφασης που ετοιμάστηκε για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής που θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 15 & 16 Δεκεμβρίου.
Βάσει του προσχεδίου, τίθεται διορία στην ελληνική Κυβέρνηση μέχρι το Μάρτιο του 2017 για να βελτιώσει τις άθλιες συνθήκες στα κέντρα 'φιλοξενίας' και να οργανώσει με σοβαρότητα το χαοτικό σύστημα διαχείρισης των προσφύγων και των μεταναστών.
Στο προσχέδιο-κόλαφος για την Κυβέρνηση αναφέρεται συγκεκριμένα ότι “σε επίπεδο ποιότητας, πολλές από τις εγκαταστάσεις 'ύποδοχής' δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις, και ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζονται στα κέντρα που βρίσκονται στα νησιά του Αιγαίου, όπου τα κέντρα 'υποδοχής' δεν είναι μόνο υπερπλήρη, αλλά δεν παρέχουν τις βασικές υλικές συνθήκες σε επίπεδο καθαριότητας και υγιεινής'. Επιπρόσθετα, ο συνολικός συντονισμός των υπηρεσιών υποσοχής στην Ελλάδα είναι ελλιπής”.

Το συγκεκριμένο ράπισμα για την Κυβέρνηση δεν είναι καθόλου τυχαίο. Μόλις χθες αποκαλύφθηκε από τη Wall Street Journal πως σχεδόν 13.000 από τους 63.000 πρόσφυγες που υποτίθεται ότι βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας αγνοούνται!
Προφανώς ισχύει αυτό που έλεγε πέρυσι η ΤασίαΧριστοδουλοπούλου, ότι οι πρόσφυγες “απλώς εξαφανίζονται”.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να πληρώσει η Ελλάδα το λογαριασμό αυτών των “εξαφανίσεων”.

Ενημέρωση 1, 8/12/2016 13:45 -- Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε και επίσημα την επανενεργοποίηση της συνθήκης Δουβλίνο-3 για την Ελλάδα

Λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση του post, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες και επίσημα την σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη για επενενεργοποίηση της συνθήκης Δουβλίνο-3 για την Ελλάδα από τον προσεχή Μάρτιο.
Η διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν δημοσίευσε και ένα λεπτομερές κείμενο με τους όρους βάσει των οποίων θα επαναληφθούν οι επιστροφές αιτούντων άσυλο από άλλες χώρες της ΕΕ προς την Ελλάδα.


No comments:

Post a Comment