Saturday, June 16, 2018

Το χυδαίο ψέμα και η πολιτική απάτη του Πάνου Καμμένου

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ νομίζει ότι μπορεί να γλυτώσει τον εξευτελισμό του στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με γελοία ψέματα και εξαπάτηση των πολιτών. Έγραψε μέσα στην νύχτα (1:55πμ) ένα tweet όπου προσπαθεί να πείσει τους απλούς ανθρώπους που δεν γνωρίζουν διεθνές δίκαιο ότι η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ δεν θα ισχύσει δήθεν αν δεν κυρωθεί από την ελληνική Βουλή και πως οι ΑΝΕΛ “δεσμεύονται για την μη κύρωσή της”.

Κατ' αρχήν να πούμε ότι οποιαδήποτε “δέσμευση” των ΑΝΕΛ είναι για τα πανηγύρια. Το κόμμα αυτό των ασπόνδυλων έχει “δεσμευθεί” για δεκάδες πολιτικές και έχει τελικά συναινέσει σε όλες.

Επί της ουσίας όμως: Από τη στιγμή που η συμφωνία υπογραφεί από τους Κοτζιά και Δημητρώφ καθίσταται μέρος της διεθνούς έννομης τάξης και παράγει και πολιτικά και νομικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, οι πρόνοιες της συμφωνίας για την ονομασία, την ιθαγένεια και τη γλώσσα ενεργοποιούνται άμεσα και θα εφαρμοστούν σε όλες τις διεθνείς σχέσεις της -μέχρι αύριο- ΠΓΔΜ και σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς στους οποίους μετέχουν τα Σκόπια. Τουτέστιν, από αύριο η “FYROM” θα εμφανίζεται ως “North Macedonia” επισήμως και θα αλλάξει η ονομασία της στη διεθνή της παρουσία, όπως πχ στις αθλητικές διοργανώσεις. Η FIFA δηλαδή, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η FIBA θα αποκαλούν πλέον την FYROM “North Macedonia”, είτε κυρώσει η ελληνική Βουλή τη συμφωνία είτε όχι.

Η κύρωση αφορά μόνο τη συμμετοχή των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν δε οι Σκοπιανοί τηρήσουν τις προβλέψεις της συμφωνίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τις λοιπές σχετικές πρόνοιες και η ελληνική Βουλή δεν κυρώσει τη συμφωνία, τότε τα Σκόπια θα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναγνωριστούν με την ονομασία “Macedonia” και είναι απολύτως σίγουρο ότι το αίτημά τους θα γίνει δεκτό. Στη συνέχεια θα ξανα-αλλάξουν πανηγυρικά το Σύνταγμά τους επαναφέροντας το “Μακεδονία” σκέτο και η θλιβερή αυτή υπόθεση θα λήξει με ένα φιάσκο για την Ελλάδα.


Αυτές τις γελοιότητες και εθνικά εξευτελιστικές εξελίξεις θέλει να φέρει ο άθλιος Πάνος Καμμένος με την πολιτική απάτη της μη κύρωσης που δήθεν καλύπτει τη χώρα.

No comments:

Post a Comment