Saturday, August 12, 2017

Τραμπ: Θα χρησιμοποιήσουμε και στρατιωτική λύση για τη Βενεζουέλα, αν χρειαστεί

"Θα χρησιμοποιήσουμε πιθανόν ακόμη και τη στρατιωτική λύση, αν χρειαστεί", δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στη Βενεζουέλα. "Δεν θα αποκλείσω και τη στρατιωτική λύση", είπε ο Τραμπ. "Η Βενεζουέλα δεν είναι πολύ μακριά από εμάς, και εκεί ο κόσμος υποφέρει και πεθαίνει", τόνισε ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν διευκρίνησε αν στη στρατιωτική λύση συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή χερσαίων αμερικανικών δυνάμεων. "Δεν το σχολιάζουμε αυτό, αλλά η στρατιωτική λύση είναι σίγουρα μια λύση που μπορούμε να προωθήσουμε", είπε ο Τραμπ.

Λανθασμένη κίνηση η απειλή στρατιωτικής επέμβασης

Λανθασμένη κίνηση η απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τις ΗΠΑ. Το καθεστώς Μαδούρο θα χρησιμοποιήσει αυτήν την απειλή για να ενισχύσει την προπαγάνδα πως οι διαδηλώσεις είναι υποκινούμενες από το εξωτερικό και θα αυξήσει τα μέτρα καταστολής ισχυριζόμενο ότι κινδυνεύει η ακεραιότητα της χώρας.


Το Περού απελαύνει τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας

Εν τω μεταξύ, το Περού διέταξε το βράδυ της Παρασκευής τον πρέσβη της Βενεζουέλας να εγκαταλείψει τη χώρα εντός πέντε ημερών, διότι έκρινε ως "απαράδεκτη" την απάντηση του καθεστώτος Μαδούρο στη διαμαρτυρία των χωρών της Λατινικής Αμερικής για το θέμα της Συντακτικής Συνέλευσης.

Το βίντεο με τη δήλωση του Τραμπ εδώ:

No comments:

Post a Comment