Monday, August 28, 2017

Εντείνεται η προεκλογική διαμάχη μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς

Στην τελική ευθεία μπήκε η προεκλογική εκστρατεία στην Γερμανία, με τους δυο βασικούς υποψηφίους, την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάρτιν Σουλτς, να δίνουν χθες τηλεοπτικές συνεντεύξεις στην κρατική τηλεόραση ενόψει της κεντρικής τηλεμαχίας της ερχομένης Κυριακής.

Μέρκελ: Έχω όραμα για το μέλλον της χώρας

Στη συνέντευξή της η Μέρκελ υποστήριξε ότι επιθυμεί να γίνει Καγκελάριος για τέταρτη φορά (!), διότι έχει όραμα για τη χώρα και και θέλει να την οδηγήσει στις προκλήσεις του μέλλοντος, τις οποίες προσδιόρισε ως την ψηφιοποίηση και την διαμόρφωση όρων για την παγκοσμιοποίηση.

Η Μέρκελ τόνισε επίσης ότι πυρήνας της νέας διακυβέρνησης θα είναι η διατήρηση και διεύρυνση της ευημερίας των Γερμανών πολιτών, η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, η σταθερότητα και η ασφάλεια. Αναφέρθηκε επίσης και στο επίκαιρο και κρίσιμο για τη Γερμανία ζήτημα των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, υποστηρίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει την απαγόρευσή τους.
Η χριστιανοδημοκράτης ηγέτης είναι Καγκελάριος εδώ και 12 χρόνια (!) και αν επανεκλεγεί και ολοκληρώσει τη θητεία της θα έχει κλείσει 16 χρόνια ηγέτης της Γερμανίας.

Η συνέντευξη της Μέρκελ εδώ:

Σουλτς: Σκληρή επίθεση στη Μέρκελ

Ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος Καγκελάριος εξαπέλυσε δρυμεία επίθεση κατά της Μέρκελ, κατηγορώντας την για χαλαρή αντίδραση στις προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Έρντογαν και παντελή έλλειψη σχεδίου για το ζήτημα της πετρελαιοκίνησης, για το οποίο ζήτησε επενδύσεις στην έρευνα για μικρότερους ρύπους.

Ο Σουλτς έδωσε μεγάλη έμφαση στην καταπολέμηση της κοινωνικής ανισότητας με επίκεντρο τη δημιουργία ίσων όρων σε όλους τους νέους για πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου σπουδές και προανήγγειλε σχετική πρωτοβουλία μαζί με Πρωθυπουργούς των ομόσπονδων κρατιδίων.

Η συνέντευξη του Σούλτς εδώ:


'Η Μέρκελ απορροφά τον Σουλτς'

Η εμμονική σχεδόν επίθεση του Σουλτς προς την Μέρκελ έχει προκαλέσει κατά το πλείστον αρνητικά σχόλια στο γερμανικό Τύπο και αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι βλάπτει τις εκλογικές προοπτικές του σοσιαλδημοκράτη ηγέτη. Η Süddeutsche Zeitung γράφει ότι 'η Μέρκελ απορροφά τον Σουλτς', ενώ η Die Welt κατηγορεί τον Σουλτς ότι πλήττει τη χώρα εμφανίζοντας μια επίπλαστη αρνητική εικόνα με τις επιθέσεις του προς τη Μέρκελ. "Ο φθόνος και ο φόβος είναι 'out', κύριε Σουλτς", αναφέρει χαρακτηριστικά άρθρο γνώμης στη συντηρητική εφημερίδα.

No comments:

Post a Comment