Tuesday, August 29, 2017

Νέα σοβαρή πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα με την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την Ιαπωνία

Νέα σοβαρή πρόκληση από τη Βόρεια Κορέα με την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την Ιαπωνία. Η εκτόξευση έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος (6πμ ώρα Κορέας) και επρόκειτο πιθανότατα για έναν πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς, τύπου Hwasong-12, ο οποίος διήνυσε μια απόσταση περίπου 2.700 χιλιομέτρων διασχίζοντας την ιαπωνική νήσο Χοκάιντο και κατέληξε στον Ειρηνικό Ωκεανό.


Πρωθυπουργός Ιαπωνίας Άμπε: Άνευ προηγουμένου σοβαρή και δριμεία απειλή

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε καταδίκασε με οργή την πυραυλική επίθεση της Πιόνγκγιανγκ, χαρακτηρίζοντάς την μια "άνευ προηγουμένου σοβαρή και δριμεία απειλή κατά της χώρας" και δήλωσε ότι η Ιαπωνία ζήτησε ήδη την επείγουσα σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι μίλησε στο τηλέφωνο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και συμφώνησαν να αυξήσουν την πίεση προς το βορειοκορεατικό καθεστώς. Ο Τραμπ είπε, σύμφωνα με τον Άμπε, ότι οι ΗΠΑ "βρίσκονται 100% με την Ιαπωνία".

Απάντηση στις στρατιωτικά ασκήσεις Νότιας Κορέας-ΗΠΑ

Στρατιωτικοί αναλυτές ανέφεραν ότι η νέα αυτή εκτόξευση πυραύλου αποτελεί μια απάντηση στις ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στην Νότια Κορέα με τη συμμετοχή αμερικανικών και νοτιοκορεατικών στρατιωτικών δυνάμεων και είναι και μια επίδειξη ισχύος από το καθεστώς της Πιόνγκγιανγκ, που θέλει να δείξει ότι μπορεί να πλήξει και το Τόκιο και άλλες μεγάλες ιαπωνικές πόλεις εκτός από τη Σεούλ.

No comments:

Post a Comment