Saturday, August 5, 2017

Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η επιβολή δικτατορίας στη Βενεζουέλα

Δεν πρόλαβε να πιάσει δουλειά η συντακτική ψευτοσυνέλευση των εγκάθετων του Μαδούρο, και το πρώτο πράγμα που έκαναν σήμερα το πρωί ήταν να παύσουν από τη θέση της την εξαιρετική Γενική Εισαγγελέα Λουίζα Ορτέγκα.


Από τα ξημερώματα οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν περικυκλώσει το κτήριο της Γενικής Εισαγγελίας, σε μια κίνηση που δείχνει οργανωμένο σχεδιασμό.
Η Ορτέγκα είναι καθηγήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου του Καράκας και κανονικά η θητεία της θα έληγε το 2021. Υπήρξε πολύ επικριτική σε όλες τις ανελεύθερες και αντισυνταγματικές πράξεις του καθεστώτος Μαδούρο, είχε χαρακτηρίσει τις 'εκλογές' αντισυνταγματικές και μόλις προχθές είχε δώσει εντολή έρευνας για τις καταγγελίες νοθείας του εκλογικού αποτελέσματος. Πριν ένα μήνα το καθεστώς της κατέσχεσε όλη την περιουσία και της απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα για "παράβαση καθήκοντος".
Οι αριστεροί φασίστες του Μαδούρο ρίχνουν πλέον όλες τις μάσκες.


Η Λουίζα Ορτέγκα σε ομιλία του 2016


Ενημέρωση 1 - 5/8/2017 19:30 | Οι χώρες του Mercosur ανέστειλαν οριστικά τη συμμετοχή της Βενεζουέλας

Οι χώρες του Mercosur, του οργανισμού οικονομικής συνεργασίας της Νότιας Αμερικής, ανακοίνωσαν σήμερα ότι αναστέλλουν οριστικά στη συμμετοχή της Βενεζουέλας στον οργανισμό. Οι Υπουργοί της Βραζιλίας, της Αργεντινής, της Παραγουάης και της Ουρουγουάης εξέδωσαν ανακοίνωσαν όπου καταγγέλουν τον Μαδούρο και ζητούν την απελέυθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και την άμεση έναρξη πολιτικών αλλαγών. Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βραζιλίας δήλωσε: "Λέμε τέλος σε αυτά τα πράγματα. Τέλος με τους σκοτωμούς, τέλος με την καταπίεση. Δεν μπορείτε να ασκείτε τέτοια βασανιστήρια στο λαό."

No comments:

Post a Comment