Saturday, August 5, 2017

Ξεκίνησε τις εργασίες της η 'συντακτική' ψευτοσυνέλευση του καθεστώτος Μαδούρο

Μέσα σε φανφάρες, παράτες, δεκάρικους λόγους μπολιβαριανού σοσιαλεθνικισμού και παρέλαση κομματικών fanáticos, έγινε χθες η τελετή έναρξης της αντισυνταγματικής συνέλευσης του καθεστώτος Μαδούρο στη Βενεζουέλα.


Οι "πληρεξούσιοι" του καθεστώτος ορκίστηκαν στο νεοκλασικό Ομοσπονδιακό Νομοθετικό Παλάτι στο Καράκας κρατώντας πορτραίτα του Ούγκο Τσάβες, του Νικολάς Μαδούρο και του 'εθνάρχη' Σιμόν Μπολίβαρ, ενώ η αντιπολίτευση καταγγέλει τη Συνέλευση ως αντισυνταγματική μαριονέτα του καθεστώτος.

Η σκληρή Ντέλσυ Ροντρίγκεζ

Σε μια προκλητική και κυνική κίνηση του καθεστώτος, που καταδεικνύει το πως αντιλαμβάνεται τη "Συνέλευση", οι 545 "πληρεξούσιοι"εξέλεξαν ως πρόεδρό της την Ντέλσυ Ροντρίγκεζ, πρώην πρώην Υπουργός Προεδρίας και δεξί χέρι του Τσάβες. Πρόκειται για ένα από τα πιο σκληρά μέλη του καθεστώτος. "Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έγινε μέγας σήμερα", δήλωσε μετά την ορκωμοσία της η Ροντρίγκεζ.

Η Ντέλσυ Ροντρίγκεζ ορκίζεται στη "συντακτική συνέλευση"

Σημάδια κόπωσης στην αντιπολίτευση

Η αντιπολίτευση κάλεσε χθες σε διαδήλωση κατά της Συνέλευσης, αλλά εμφανίστηκαν μόνο μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές, οι οποίοι απωθήθηκαν εύκολα από τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος. Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Χουάν Ρεκέσενς δήλωσε ότι έγιναν λάθη από την αντιπολίτευση τις τελευταίες ημέρες και πρέπει να υπάρξει σοβαρή περίσκεψη για το ποιά θα πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα.

Το καθεστώς επέστρεψε χθες στην οικία του τον έναν από τους δυο ηγέτες της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είχαν απομακρυνθεί βίαια πριν δυο νύχτες από τις οικίες τους, όπου βρίσκονταν υπό περιορισμό. Ο Αντόνιο Λεντέζμα, πρώην δήμαρχος του Καράκας, επέστρεψε στην οικία του, όχι όμως και ο δεύτερος ηγέτης της αντιπολίτευσης Λεοπόλντο Λόπες που παραμένει κρατούμενος στις κακόφημες φυλακές Ράμο Βέρντε έξω από το Καράκας.

Οπαδοί του καθεστώτος, οι γνωστοί ως 'colectivos', πέταξαν χθες βόμβες μολότωφ κατά της πρεσβείας της Ισπανίας, σε αντίδραση για τη στάση της ισπανικής Κυβέρνησης που πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση για κυρώσεις κατά του καθεστώτος Μαδούρο.

Εκτόξευση του πληθωρισμού

Παράλληλα, ως αποτέλεσμα των γεγονότων των τελευταίων ημερών και υπό το φάσμα διεθνών κυρώσεων, παρατηρείται νέα εκτόξευση του υπερπληθωρισμού και έλλειψη αγαθών και προϊόντων.  Χαρακτηριστικά, ένα κιλό ρύζι είχε τιμή 5.700 μπολίβαρ πριν δέκα ημέρες και την Παρασκευή ανέβηκε κάποια σούπερ μάρκετ υπάρχει, ακόμη και στα 18.000 μπολίβαρ, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση 300% σε δέκα ημέρες!

No comments:

Post a Comment