Monday, August 7, 2017

Άλλη μια πανωλεθρία του Μουζάλα

Για πρώτη φορά μετά το 2011 οι ευρωπαϊκές χώρες ενεργοποίησαν την διαβόητη διάταξη του Δουβλίνο-3 και επιστρέφουν στην Ελλάδα αιτούντες άσυλο οι όποιοι εισήλθαν για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της ελληνικής επικράτειας.
Το παραδέχτηκε μόνος του ο Μουζάλας σε συνέντευξή του στη γερμανική κρατική τηλεόραση που θα μεταδοθεί αύριο.

Σημειωτέον, το 2011 η ΕΕ αποφάσισε να σταματήσει την εφαρμογή αυτού του επαχθούς μέτρου διότι "δεν πληρούσε η Ελλάδα τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης για τους αιτούντες άσυλο". Τώρα βέβαια δεν ξέρω τι έχει βελτωθεί αλλά αυτή η ριζική αλλαγή πολιτικής έρχεται να επιβαρύνει μια ήδη πολύ βεβαρημένη κατάσταση στη χώρα.

Και μην πει κανείς "οι κακοί Ευρωπαίοι" κλπ. Η ΕΕ είχε προειδοποιήσει από το Σεπτέμβριο του 2015 να πάρουμε τα μέτρα μας και να μην τους αφήνουμε να περνάνε από τα βόρεια σύνορα ή από το Ιόνιο. Εμείς όμως συνεχίζουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια. Ψάξτε μόνο να δείτε από τους 60.000 αιτούντες άσυλο πόσοι βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα και πόσοι διαφεύγουν με διάφορους τρόπους προς την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη.

Μην περιμένετε βέβαια καμμία παραίτηση. Πρόκειται για μια συνειδητή προβοκάτσια του Μουζάλα και του Σύριζα για να κουνήσουν πάλι το δάκτυλο στους "κακούς Ευρωπαίους", ενώ οι ίδιοι είναι άχρηστοι και δόλιοι.


No comments:

Post a Comment