Saturday, August 19, 2017

Διέφυγε στην Κολομβία η καθαιρεμένη Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγκα

H καθαιρεμένη Γενική Εισαγγελέας της Βενεζουέλας Λουίζα Ορτέγκα διέφυγε στην Κολομβία την Παρασκευή με κινηματογραφικό τρόπο. Όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Univision, η Ορτέγκα έφτασε με πλοίο στην ολλανδική νήσο Αρούμπα και από εκεί πέταξε με ναυλωμένο αεροσκάφος στη Μπογκοτά της Κολομβίας, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Χερμάν Φερέρ και δυο συνεργάτες της. Αξιωματούχος της υπηρεσίας μετανάστευσης της Κολομβίας επιβεβαίωσε αργά το βράδυ την άφιξη της Ορτέγκα στο αεροδρόμιο El Dorado της Μπογκοτά.



Η Ορτέγκα έχει έρθει σε ρήξη με το καθεστώς Μαδούρο και στις 5 Αυγούστου η ψευδεπίγραφη 'Συντακτική Συνέλευση' του καθεστώτος την καθαίρεσε από το αξίωμά της. Τότε είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της διαφυγής της από το περικυκλωμένο κτήριο της Γενικής Εισαγγελίας:
Θέλουν να αποκρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης Odebrecht, θέλουν να αποκρύψουν τα αποδεικτικά στοιχεία για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που σημειώθηκαν στη χώρα. Εγώ θα συνεχίσω να τα καταγγέλλω.


Το τελευταίο διάστημακρυβόταν από τις δυνάμεις ασφαλείας, καθώς οι αρχές του καθεστώτος της είχαν επιβάλλει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και είχε κατασχεθεί η περιουσία της. Την περασμένη Τετάρτη το καθεστώς διέταξε τη σύλληψη του συζύγου της Ορτέγκα με την κατηγορία του 'εκβιασμού' και η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι τους.

Εμπλοκή Μαδούρο σε σκάνδαλο διαφθοράς

Η Ορτέγκα αποκάλυψε την Παρασκευή με τηλεφωνική παρέμβασή της σε συνέδριο δικαστικών στο Μεξικό, ότι έχει στοιχεία για εμπλοκή του Νικολάς Μαδούρο σε σκάνδαλο διαφθοράς σε σχέση με δημόσια έργα που έλαβε η βραζιλιανή κατασκευαστική εταιρεία Odebrecht. Έχουμε τις λεπτομέρειες της συνεργασίας, των ποσών και των ανθρώπων που χρηματίστηκαν και η έρευνα περιλαμβάνει τον κ. Nicolás Maduro και το περιβάλλον του", δήλωσε η Ορτέγκα.


Σύμφωνα με μαρτυρίες η βραζιλιάνικη εταιρεία Odebrecht πλήρωσε γύρω στα 98 εκατομμύρια δολλάρια σε μίζες προς κυβερνητικούς αξιωματούχους του καθεστώτος Μαδούρο για να κερδίσει κατασκευαστικές εργολαβίες στη Βενεζουέλα.

No comments:

Post a Comment