Friday, August 18, 2017

Ολοκληρώθηκε η επιβολή δικτατορίας στη Βενεζουέλα

Πριν από λίγο η ψευδεπίγραφη 'συντακτική συνέλευση' του καθεστώτος Μαδούρο κατήργησε το εκλεγμένο Κοινοβούλιο της χώρας.

Από εδώ και πέρα θα επιβάλλουν όποιο νόμο θέλουν, με πρώτο τον νόμο περί "απείθειας" για να συλλάβουν όλα τα στελέχη της αντιπολίτευσης και αμέσως μετά θα διορίσουν τους δικαστές της αρεσκείας τους.

Η χούντα Μαδούρο σε πλήρη εφαρμογή.

fb

Ενημέρωση 1 - 18/8/2017 21:20 | "Θα τους δώσουμε ένα μάθημα ιστορικού μεγέθους"

Πολιτικοί αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση αυτή της 'συντακτικής συνέλευσης' είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει περαιτέρω διεθνή καταδίκη από τις δεκάδες χώρες που έχουν ήδη επικρίνει τη δημιουργία της πανίσχυρης συνέλευσης ως μια αντιδημοκρατική εξουσία από τον Μαδούρο. Οι εκπρόσωποι της συνέλευσης ενέκριναν διάταγμα που τους έδωσε την εξουσία να εγκρίνουν νομοθεσία για να "εγγυηθούν την ειρήνη, την κυριαρχία και την οικονομική ευημερία των πολιτών της Βενεζουέλας" απέναντι σε "άκαμπτες μηχανορραφίες και σαμποτάζ" από την αντιπολίτευση. Ενώ το διάταγμα δεν διαλύει ρητά το συνέδριο ή δεν εμποδίζει τους νομοθέτες να συναντηθούν, ουσιαστικά ακυρώνει τις ήδη αποξηλωμένες εξουσίες του σώματος. "Θα τους δώσουμε ένα μάθημα ιστορικού μεγέθους", δήλωσε η πρόεδρος της 'συνέλευσης' Delcy Rodriguez, καθώς οι 'αντιπρόσωποι' χειροκροτούσαν και ψήφισαν ομόφωνα για το μέτρο. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να υπαχθούν υπό τις εντολές της 'συνέλευσης' και εξέδωσαν ανακοίνωση. "Μια μέρα, όταν θα είμαστε ελεύθεροι στο μέλλον, θα θυμηθούμε περήφανα τις μάχες που σήμερα μας ενώνουν και θα αποτελέσουν το θεμέλιο για τη Δημοκρατία που θα οικοδομήσουμε μαζί", ανέφεραν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κογκρέσου Julio Borges.


Πληροφορίες από Associated Press και ABC News

No comments:

Post a Comment