Sunday, August 27, 2017

Ο πρώτος Έλληνας νεκρός από τον τζιχαντισμό

Κατέληξε σήμερα η Ελληνίδα τραυματίας της πρόσφατης τζιχαντιστικής τρομοκρατικής επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Πρόκειται για το πρώτο θύμα του τζιχαντισμού από την Ελλάδα. Το γεγονός αυτό όμως έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, διότι όλη σχεδόν η ανθρωπότητα βρίσκεται απέναντι στον τζιχαντισμό και ήταν απλά θέμα χρόνου να θρηνήσει και η χώρα μας το πρώτο της θύμα.

Η Ελλάδα ορθώς συμμετέχει από το 2014 στη διεθνή συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ηττάται κατά κράτος στα πεδία της μάχης του Ιράκ και της Συρίας αλλά διατηρεί τους μεμονωμένους πυρήνες του στην Ευρώπη και θα συνεχίσει τις επιθέσεις.

Ο ελεύθερος και φιλελεύθερος κόσμος έχει μια πολύ δύσκολη αποστολή: Να πολεμήσει αδίστακτα και αποτελεσματικά τον τζιχαντισμό και να τραβήξει ορατά όρια στον πολιτικό ισλαμισμό, χωρίς όμως να προδώσει τις αξίες της φιλελεύθερης δημοκρατίας και της ανοικτής κοινωνίας. Δεν θα κηρύξουμε συλλήβδην θρησκευτικό πόλεμο στο Ισλάμ αλλά και δεν θα επιτρέψουμε τη διάβρωση της φιλελεύθερης δυτικής δημοκρατίας στο όνομα μιας αφελούς ανεκτικότητας.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη ισορροπία αλλά είναι και η μόνη που και τις αξίες μας θα διαφυλάξει αλλά και την ασφάλεια των δυτικών κοινωνιών.

No comments:

Post a Comment