Sunday, August 6, 2017

Πληροφορίες για στρατιωτικό κίνημα στην πόλη Βαλένθια της Βενεζουέλας

Ομάδα στρατιωτικών ανάρτησε βίντεο όπου κηρύσσει εξέγερση κατά της τυραννίας του καθεστώτος Μαδούρο.


Εκπρόσωπος της καθεστώτος ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι επτά στρατιωτικοί έχουν συλληφθεί, μετά από "τρομοκρατική επίθεση" στη Βαλένθια, χωρίς φυσικά να μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη τίποτε σχετικό.

Ενημέρωση 1 - 6/8/2017 | Κυβέρνηση Μαδούρο: Ο στρατός κατέστειλε την "τρομοκρατική επίθεση"

Ο επικεφαλής της διοίκησης του στρατού Remigio Ceballos έγραψε στο Twitter ότι ο στρατός κατάφερε να αποκρούσει με «επιτυχία αυτό που τελικά ήταν μια τρομοκρατική επίθεση» και ότι επτά άτομα συνελήφθησαν. Οι κρατούμενοι θα ανακριθούν και να παρέχουν στοιχεία σχετικά με την αντάρτικη ομάδα, δήλωσε ο στρατός.
Ο Diosdado Cabello, ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας του κόμματος του Μαδούρο, είχε γράψει λίγο πριν στο Twitter ότι ο στρατός είχε καταφέρει να μπει στο στρατόπεδο Fort Paramacay στη Βαλένθια, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας. «Η FANB μας ενεργεί με υψηλό ηθικό για την υπεράσπιση της τιμής και της ειρήνης, και η ότι η κατάσταση στη χώρα είναι ελεγχόμενη», έγραψε ο Cabello. «Οι επιθέσεις αυτές, που σχεδιάζονται από άρρωστα μυαλά στο Μαϊάμι (εννοώντας εξόριστους Βενεζολουελάνους, το μόνο που κάνουν είναι να ανεβάζουν το ηθικό των ενόπλων δυνάμεών μας και του μπολιβαριανού λαού», έγραψε ο υπουργός Elías Jaua στο λογαριασμό του στο Twitter.

No comments:

Post a Comment